Help condition zero freezes

A Forum Thread for Counter-Strike: Condition Zero

Greetings! We are one of the oldest mod sites on the Interwebs. Sign up and maximize your browsing experience.

  • Subscribe: Get notified of new submissions like this.
  • Say Thanks: Show your appreciation by sending maddwilliamkidd points.
  • Post: Give maddwilliamkidd your thoughts on this Thread.
  • Flag: Alert moderators and warn members of a problem with this Thread.
  • Watch: Get notified when this Thread is updated.
Mascot

Stop Lurking!

Sign up

Already a Bananite? Login

Help pls

Help condition zero freezes or exits all together I recently upgraded frm 768mb ram to 2 gigs, and the game will either freeze now and or close all together. is this a known problem or maybe a patch or driver I can get, Notes: Its not the video card as some would say, everything worked fine before the memory upgrade. Pls help.. thanks

Posts

  • 10y
    LuntiX avatar
    LuntiX avatar Offline
    Member Joined 12y
    2,459 points Ranked 1902nd
    12 medals 1 legendary 1 rare
    • 10 years a member Medal icon
    • 6 years a member Medal icon
    • Installation Guide Submitter Medal icon
    • Became a Club Leader Medal icon
    • Reached 1,000 Points Medal icon
    • 1 post awarded Exemplary Feedback Medal icon
    Posted by bob

    768 mb RAM? I've never heard of that set before. Perhaps you should try uninstalling then re-installing.

    256 + 256 + 256
    or
    256+512
    The Last Man Standing
  • 10y
    NightStalker avatar
    NightStalker avatar Offline
    Member Joined 11y
    94,712 points Ranked 35th
    15 medals 1 legendary 2 rare
    • 10 years a member Medal icon
    • Reached 75,000 Points Medal icon
    • 6 years a member Medal icon
    • Became a Club Leader Medal icon
    • Reached 1,000 Points Medal icon
    • Reached 2,500 Points Medal icon
    It was probably something to do with your new memory, just try what bob says.
    Pretty Much Amazing
  • 10y
    maddwilliamkidd avatar
    Member Joined 11y
    290 points Ranked 13507th
    Yeah thanks LuntiX for pointing that out, yeah i dont want to uninstal and reinsall as this is hte only issue im having with the ram,

    just wanted to know if anyone had this issue before,knew some one who did.

    Im positive its a ram issue,

    thanks
    Bananite
  • 10y
    LuntiX avatar
    LuntiX avatar Offline
    Member Joined 12y
    2,459 points Ranked 1902nd
    12 medals 1 legendary 1 rare
    • 10 years a member Medal icon
    • 6 years a member Medal icon
    • Installation Guide Submitter Medal icon
    • Became a Club Leader Medal icon
    • Reached 1,000 Points Medal icon
    • 1 post awarded Exemplary Feedback Medal icon
    Try taking out your ram and putting in your old ram. If it doesn't happen with your old ram then try re-installing the new ram and try to narrow out the issue. Make sure the sticks are firmly in their slots. I have had this issue before. My ram wasn't connect 100%
    The Last Man Standing
  • 10y
    sssnake avatar
    sssnake Offline
    Member Joined 11y
    35,048 points Ranked 118th
    Are you using the same type of RAM?
    I TURN MAH PC TO DA SIDE avatar
    Mantra
    I TURN MAH PC TO DA SIDE
  • 10y
    LuntiX avatar
    LuntiX avatar Offline
    Member Joined 12y
    2,459 points Ranked 1902nd
    12 medals 1 legendary 1 rare
    • 10 years a member Medal icon
    • 6 years a member Medal icon
    • Installation Guide Submitter Medal icon
    • Became a Club Leader Medal icon
    • Reached 1,000 Points Medal icon
    • 1 post awarded Exemplary Feedback Medal icon
    Post what motherboard you have and what ram your new ram is. Maybe we can figure if they work together or not.
    The Last Man Standing
  • 10y
    maddwilliamkidd avatar
    Member Joined 11y
    290 points Ranked 13507th
    OS Name Microsoft Windows XP Home Edition
    Version 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600
    OS Manufacturer Microsoft Corporation
    System Name DARKNINJA
    System Manufacturer Hewlett-Packard
    System Model Pavilion ZV6100 (EC356UA#ABA)
    System Type X86-based PC
    Processor x86 Family 15 Model 15 Stepping 0 AuthenticAMD ~997 Mhz
    BIOS Version/Date Hewlett-Packard F.19, 8/9/2005
    SMBIOS Version 2.31
    Windows Directory C:\WINDOWS
    System Directory C:\WINDOWS\system32
    Boot Device \Device\HarddiskVolume1
    Locale United States
    Hardware Abstraction Layer Version = "5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)"
    User Name DARKNINJA\Mad William Kidd
    Time Zone Central Daylight Time
    Total Physical Memory 2,048.00 MB
    Available Physical Memory 1.44 GB
    Total Virtual Memory 2.00 GB
    Available Virtual Memory 1.96 GB
    Page File Space 2.97 GB
    Page File C:\pagefile.sys

    new ram is kingston pc2700 333mhz 1gig sticks its a laptop

    everything else works fine this is hte only prob I have encountered so far...
    Bananite

Share

Shareable Image:
Share banner
HTML embed code:
BB embed code:
Markdown embed code:

More embeddable images

Bookmark and Share

Submitter

maddwilliamkidd avatar
Member Joined 11y
290 points Ranked 13507th

maddwilliamkidd
Sign up to access this!
Sign up to access this!
Sign up to access this!
Sign up to access this!

Category

Stats

Posts
7
Views
2,738
Date Added
10y
Date Modified
10y
bcp.crwdcntrl.net tracking pixel