Nowhere else to turn (Hammer Editor)

Attention Gamer! We are one of the oldest mod sites on the Interwebs. Sign up and maximize your browsing experience.

  • Subscribe: Get notified of new submissions like this.
  • Say Thanks: Show your appreciation by sending DrawnHorizons points.
  • Post: Give DrawnHorizons your thoughts on this Thread.
  • Flag: Alert moderators and warn members of a problem with this Thread.
  • Watch: Get notified when this Thread is updated.
Mascot

Sound fun?

Join GameBanana

Already a Bananite? Login

Updates

Solution Found
  • Hammer launches correctly. If anyone in the future has this problem simply rename your hammer exe to something like "Hammer1"
I'll leave this here to help others thanks for the help.
12mo
Well, I've searched through google for a few days now and haven't found a solution to my problem. This is probably my last place to look for a solution so here goes.

About 4 days ago I was editing a map and I closed hammer for about an hour. I went to launch it again and suddenly it wouldn't load. After that, Hammer stopped loading in EVERY game, even the SDK.

I searched and searched about why hammer loads for about 2 seconds showing only a glimpse of the material editor menu then closes itself over and over for every source game but I couldn't find a solution. Any help?

My Specs:
OS: Windows 10 (I've tried running it in compatibility mode as well)
Graphics: Nvidia Geforce GTX 970M
Ram: 16gb 
Processor: Intel core i7 6th Generation

Posts

  • 12mo
    Devieus avatar
    Devieus avatar ONLINE
    Moderator Joined 7y
    79,867 points Ranked 48th
    63 medals 4 legendary 10 rare
    • 1st Place - Tutorial Contest Medal icon
    • 15+ Entries! GameBanana’s Christmas Giveaway 2015 Medal icon
    • Returned 5000 times Medal icon
    • 15+ Entries! GameBanana’s Christmas Giveaway 2016 Medal icon
    • GameBanana’s Christmas Giveaway 2015 Day Twelve Winner! Medal icon
    • GameBanana’s Christmas Giveaway 2015 Day Sixteen Winner! Medal icon
    It sounds like a registry problem. Do you have another device you can check hammer on?
    Sentinel of the TV remote avatar
    Mantra
    Sentinel of the TV remote
  • 12mo
    DrawnHorizons avatar
    Member Joined 12mo
    Posted by Devieus

    It sounds like a registry problem. Do you have another device you can check hammer on?
    I have another laptop but if it is a registry problem what would I do to fix it?

    Bananite
  • 12mo
    Devieus avatar
    Devieus avatar ONLINE
    Moderator Joined 7y
    79,867 points Ranked 48th
    63 medals 4 legendary 10 rare
    • 1st Place - Tutorial Contest Medal icon
    • 15+ Entries! GameBanana’s Christmas Giveaway 2015 Medal icon
    • Returned 5000 times Medal icon
    • 15+ Entries! GameBanana’s Christmas Giveaway 2016 Medal icon
    • GameBanana’s Christmas Giveaway 2015 Day Twelve Winner! Medal icon
    • GameBanana’s Christmas Giveaway 2015 Day Sixteen Winner! Medal icon
    Posted by DrawnHorizons

    Posted by Devieus

    It sounds like a registry problem. Do you have another device you can check hammer on?
    I have another laptop but if it is a registry problem what would I do to fix it?


    Remove all mentions of it, make a nice clean start.

    By the way, have you tried restarting your PC? It could also be a temporary system variable that's screwing things up. It's not likely though.
    Sentinel of the TV remote avatar
    Mantra
    Sentinel of the TV remote
  • 12mo
    DrawnHorizons avatar
    Member Joined 12mo
    Posted by Devieus

    Posted by DrawnHorizons

    Posted by Devieus

    It sounds like a registry problem. Do you have another device you can check hammer on?
    I have another laptop but if it is a registry problem what would I do to fix it?


    Remove all mentions of it, make a nice clean start.

    By the way, have you tried restarting your PC? It could also be a temporary system variable that's screwing things up. It's not likely though.
    Once I get to my computer I'll try removing it from Regedit and yeah I did restart my computer. This has been going on for almost a week now.

    Bananite
  • 12mo
    Z00L avatar
    Z00L avatar Offline
    Member Joined 6y
    9,605 points Ranked 452nd
    29 medals 2 legendary 3 rare
    • Returned 5000 times Medal icon
    • Reached 100 subscribers Medal icon
    • Returned 1000 times Medal icon
    • Reached 50 subscribers Medal icon
    • Submitted 30 Sprites Medal icon
    • Spriter of the Month, May 2014 Medal icon
    Posted by DrawnHorizons

    Posted by Devieus

    Posted by DrawnHorizons

    Posted by Devieus

    It sounds like a registry problem. Do you have another device you can check hammer on?
    I have another laptop but if it is a registry problem what would I do to fix it?


    Remove all mentions of it, make a nice clean start.

    By the way, have you tried restarting your PC? It could also be a temporary system variable that's screwing things up. It's not likely though.
    Once I get to my computer I'll try removing it from Regedit and yeah I did restart my computer. This has been going on for almost a week now.


    Last time all the controls were changed in every Hammers of any source game, cleaning the entries with regedit helped alot. hope this works for you

Share

Shareable Image:
Share banner
HTML embed code:
BB embed code:
Markdown embed code:

More embeddable images

Bookmark and Share

Submitter

Send a Private Message to the submitter

Category

Attributes

Stats

Posts
5
Views
722
Date Added
12mo
Date Updated
12mo
bcp.crwdcntrl.net tracking pixel