The Game Modding Community - Since 2001

Compiling problems with TFC

A Forum Thread for Team Fortress Classic

So anyway, my pet project for a while has been replacing all the models in TFC with not shit ones and HLHD arms. Finally made a breakthough, and now when I compile it none of the animations work. [Here is what it looks like in JHLMV](http://i.imgur.com/IjJkw5L.png "") [And here is what the compile looks like in StudioMDL.](http://i.imgur.com/J5Ph7MB.png "") Can any of you guys help me, or do you need the files?

Posts

  • 3y
    Ring-A-Ding Rampage avatar
    Ring-A-Ding Rampage username pic Joined 7y ago
    In Continuum
    1,122 points Ranked 5462nd
    73 medals 9 legendary 19 rare
    • Submitted 60 Sprites Medal icon
    • Thanked 500 submitters Medal icon
    • 15+ Entries! GameBanana’s Christmas Giveaway 2015 Medal icon
    • Submitted 100 Skins Medal icon
    • Reached 100 subscribers Medal icon
    • 15+ Entries! GameBanana’s Christmas Giveaway 2016 Medal icon
    Ring-A-Ding Rampage avatar
    Ring-A-Ding Rampage
    (づ。◕‿‿◕。)づ
    I had this problem a short while ago. I was working on some old stuff in my old PC and it turned out that JHLMV was having problems rendering my stuff. If I disabled my graphics adapter, it was able to render my weapon properly. Else the hands did not come properly on the weapon and the anim sequences looked all screwed up.

    I could not find any solution to this problem even after an extensive lookup on the internet.

    Can you upload the source files? I'll try to compile them on my PC and see if the same thing happens. I'm using a laptop now on which that problem does not happen.

    If the same thing happens then maybe, the problem lies within the SMDs.
    Sleep is for the weak. avatar
    Mantra
    Sleep is for the weak.
  • 3y
    schiff. avatar
    schiff. username pic Joined 8y ago
    CS1.6 Manager
    away
    Cell 1 Flag Affiliation: Cell 1
    21,990 points Ranked 205th
    43 medals 5 legendary 9 rare
    • Submitted 100 Skins Medal icon
    • 30 submissions featured Medal icon
    • Reached 100 subscribers Medal icon
    • Returned 5000 times Medal icon
    • 2017 Top Contributor Medal icon
    • Submitted 50 WiPs Medal icon
    schiff. avatar
    schiff.
    Cell 1 Flag
    Affiliation
    Cell 1
    try use milkshape tool and compile with milkshape compilers.

    also you can try use xash compiler for JHLMV
    one man army.
  • 3y
    R E X avatar
    R E X username pic Joined 7y ago
    Offline
    8,975 points Ranked 509th
    25 medals 1 legendary 4 rare
    • Reached 100 subscribers Medal icon
    • Returned 1000 times Medal icon
    • Reached 50 subscribers Medal icon
    • Submitted 100 Threads Medal icon
    • 6 years a member Medal icon
    • 6-10 Entries! GameBanana’s Christmas Giveaway 2014 Medal icon
    > **Posted by Ring-A-Ding Rampage**
    >
    > I had this problem a short while ago. I was working on some old stuff in my old PC and it turned out that JHLMV was having problems rendering my stuff. If I disabled my graphics adapter, it was able to render my weapon properly. Else the hands did not come properly on the weapon and the anim sequences looked all screwed up.
    >
    > I could not find any solution to this problem even after an extensive lookup on the internet.
    >
    > Can you upload the source files? I'll try to compile them on my PC and see if the same thing happens. I'm using a laptop now on which that problem does not happen.
    >
    > If the same thing happens then maybe, the problem lies within the SMDs.

    Here are the source files.
     avatar
    Mantra
  • 3y
    simple rulez avatar
    simple rulez username pic Joined 6y ago
    Out of Order
    28,266 points Ranked 151st
    33 medals 5 legendary 7 rare
    • Submitted 100 Skins Medal icon
    • Thanked 500 submitters Medal icon
    • Returned 5000 times Medal icon
    • Reached 100 subscribers Medal icon
    • 15+ Entries! GameBanana’s Christmas Giveaway 2016 Medal icon
    • Thanked 50 submitters Medal icon
    simple rulez avatar
    simple rulez
    980th Production Studios Flag
    Affiliation
    980th Production Studios
    Managed to compile the source files.

    I ain't seeing any bones in JHMLV, but there are bones in MS3D.

    I never encounter this bug in my compiles...

    Did you import or edit the SEQ .smd?
    I dunno what to put here anymo avatar
    Mantra
    I dunno what to put here anymo
  • 3y
    R E X avatar
    R E X username pic Joined 7y ago
    Offline
    8,975 points Ranked 509th
    25 medals 1 legendary 4 rare
    • Reached 100 subscribers Medal icon
    • Returned 1000 times Medal icon
    • Reached 50 subscribers Medal icon
    • Submitted 100 Threads Medal icon
    • 6 years a member Medal icon
    • 6-10 Entries! GameBanana’s Christmas Giveaway 2014 Medal icon
    > **Posted by simple rulez**
    >
    > Managed to compile the source files.
    >
    > I ain't seeing any bones in JHMLV, but there are bones in MS3D.
    >
    > I never encounter this bug in my compiles...
    >
    > Did you import or edit the SEQ .smd?

    I did edit the animations, if thats what you're asking.
     avatar
    Mantra
  • 3y
    schiff. avatar
    schiff. username pic Joined 8y ago
    CS1.6 Manager
    away
    Cell 1 Flag Affiliation: Cell 1
    21,990 points Ranked 205th
    43 medals 5 legendary 9 rare
    • Submitted 100 Skins Medal icon
    • 30 submissions featured Medal icon
    • Reached 100 subscribers Medal icon
    • Returned 5000 times Medal icon
    • 2017 Top Contributor Medal icon
    • Submitted 50 WiPs Medal icon
    schiff. avatar
    schiff.
    Cell 1 Flag
    Affiliation
    Cell 1
    > **Posted by R E X**
    >

    how you edit animations?
    one man army.
  • 3y
    R E X avatar
    R E X username pic Joined 7y ago
    Offline
    8,975 points Ranked 509th
    25 medals 1 legendary 4 rare
    • Reached 100 subscribers Medal icon
    • Returned 1000 times Medal icon
    • Reached 50 subscribers Medal icon
    • Submitted 100 Threads Medal icon
    • 6 years a member Medal icon
    • 6-10 Entries! GameBanana’s Christmas Giveaway 2014 Medal icon
    > **Posted by Schiff**
    >
    > > **Posted by R E X**
    > >
    >
    > how you edit animations?

    Blender.

    Just to be sure, I tried recompiling a model with an edited mesh but no animation changes. Had to delete the hbox lines as before, and as before its stuck in its reference pose.
     avatar
    Mantra
  • 3y
    Ezequiel-TM avatar
    Ezequiel-TM username pic Joined 4y ago
    MUGEN Manager HL Manager SC Manager
    you do not see
    Life Tree Flag Affiliation: Life Tree
    3,332 points Ranked 1448th
    44 medals 3 legendary 13 rare
    • Submitted 100 Skins Medal icon
    • 30 submissions featured Medal icon
    • 2017 Top Contributor Medal icon
    • Submitted 50 Skins Medal icon
    • Returned 1000 times Medal icon
    • 2nd Place - Site Improvement Ideating Contest Medal icon
    Ezequiel-TM avatar
    Ezequiel-TM
    Life Tree Flag
    Affiliation
    Life Tree
    I want to know the problem

    You say that your movements do not work, if so, I have the solution, the problem is NOT the SMD, but not you programmed speed in the file FPS QC

    I spend my motion that my gun not moved by the simple fact that the fps were in "0" in the QC file

    let me know if this information helped you
    say what you want, I'm crazy! avatar
    Mantra
    say what you want, I'm crazy!
  • 3y
    R E X avatar
    R E X username pic Joined 7y ago
    Offline
    8,975 points Ranked 509th
    25 medals 1 legendary 4 rare
    • Reached 100 subscribers Medal icon
    • Returned 1000 times Medal icon
    • Reached 50 subscribers Medal icon
    • Submitted 100 Threads Medal icon
    • 6 years a member Medal icon
    • 6-10 Entries! GameBanana’s Christmas Giveaway 2014 Medal icon
    > **Posted by ezequiel-TM**
    >
    > I want to know the problem
    >
    > You say that your movements do not work, if so, I have the solution, the problem is NOT the SMD, but not you programmed speed in the file FPS QC
    >
    > I spend my motion that my gun not moved by the simple fact that the fps were in "0" in the QC file
    >
    >
    > let me know if this information helped you

    How do I set the speed, and at what speed should I set them?

    Edit: Actually, they have the FPS already.
     avatar
    Mantra

Embed

Share banner
Image URL:
HTML embed code:
BB embed code:
Markdown embed code:

Submitter

R E X avatar
R E X username pic Joined 7y ago
Offline
8,975 points Ranked 509th
25 medals 1 legendary 4 rare
  • Reached 100 subscribers Medal icon
  • Returned 1000 times Medal icon
  • Reached 50 subscribers Medal icon
  • Submitted 100 Threads Medal icon
  • 6 years a member Medal icon
  • 6-10 Entries! GameBanana’s Christmas Giveaway 2014 Medal icon

R E X avatar
R E X
Sign up to access this!
Sign up to access this!
Sign up to access this!
Sign up to access this!

Category

Stats

Posts
9
Views
2,289
Date Added
3y
Date Modified
3y

Share

  • Share on Reddit
  • Share on Twitter
  • Share on Facebook
  • Share on Google+

Hey, you! Mascot

GameBanana is one of the oldest mod sites on the net. Sign up and maximize your browsing experience.

  • Subscribe: Get notified of new submissions like this.
  • Say Thanks: Show your appreciation - send modders points.
  • Post: Give modders your thoughts on their work.
  • Vote: Help your favorite modders win monthly awards.
  • Flag: Alert moderators and warn members of problems with mods.
  • Watch: Get notified when mods are updated.

Resistance is futile... Sign up now!

Already a Bananite? Login

WiPs by Submitter

bcp.crwdcntrl.net tracking pixel