Insurgency: Modern Infantry Combat [MOD] Icon INS Thread

Exporting Problem.

Hello world. We are one of the oldest mod sites on the Interwebs. Sign up and maximize your browsing experience.

  • Subscribe: Get notified of new submissions like this.
  • Say Thanks: Show your appreciation by sending ArmidiloX points.
  • Post: Give ArmidiloX your thoughts on this Thread.
  • Flag: Alert moderators and warn members of a problem with this Thread.
  • Watch: Get notified when this Thread is updated.
Mascot

Stop Lurking!

Sign up

Already a Bananite? Login

When exporting the reference (in this case the M4med) the model doesn't export with it. I make sure that I have Reference ticked in the exporting options and it still doesn't work. So of course the model doesn't work in game. I'm pretty sure I've linked everything correctly. The animations show up fine ingame but just not the model. Please anyone help.

Posts

  • 8y
    ManTuna avatar
    ManTuna avatar Offline
    Member Joined 10y
    50,118 points Ranked 75th
    23 medals 5 rare
    • 25 posts awarded Exemplary Feedback Medal icon
    • 50 posts awarded Exemplary Feedback Medal icon
    • 100 posts awarded Exemplary Feedback Medal icon
    • 6 years a member Medal icon
    • Reached 50 subscribers Medal icon
    • Reached 1,000 Points Medal icon
    Is the m4 invisible? Double check in model viewer or reexport your reference and see if maybe it got rotated.

    Double check the names of your attachments too.. I had a similar problem with one of my compiles, and I had my attachments (magazine, ect) named differently in my ref file so they showed up invisible ingame.

    Not sure what else, good luck
    I make shit move avatar
    Mantra
    I make shit move
  • 8y
    Walmarx avatar
    Walmarx Offline
    Member Joined 9y
    313 points Ranked 12382nd
    Make sure you select the weapon mesh and all bones, then choose "Export Selected." It usually works better than the plain old "Export" option.
    Simia Vindicans
  • 8y
    ArmidiloX avatar
    ArmidiloX Offline
    Member Joined 9y
    1,492 points Ranked 3103rd
    Posted by ManTuna

    Is the m4 invisible? Double check in model viewer or reexport your reference and see if maybe it got rotated.

    Double check the names of your attachments too.. I had a similar problem with one of my compiles, and I had my attachments (magazine, ect) named differently in my ref file so they showed up invisible ingame.

    Not sure what else, good luck


    I don't know how to open INS models, and could you please elaborate on the "attachment" that could be it.

    So anyway, I export the file, as a reference. And then after, I check to see if the model is there by importing the smd that I just exported.
    3: avatar
    Mantra
    3:
  • 8y
    ManTuna avatar
    ManTuna avatar Offline
    Member Joined 10y
    50,118 points Ranked 75th
    23 medals 5 rare
    • 25 posts awarded Exemplary Feedback Medal icon
    • 50 posts awarded Exemplary Feedback Medal icon
    • 100 posts awarded Exemplary Feedback Medal icon
    • 6 years a member Medal icon
    • Reached 50 subscribers Medal icon
    • Reached 1,000 Points Medal icon
    I'll use mine as an example.

    When i compiled my fiveseven i named the slide "slide" in the ref, but somehow in the other sequences it got named differently, so it didn't show up ingame.

    I was just saying to reimport the smd just to see if maybe the model got rotated somehow.

    btw, did you make custom animations for INS? or are you trying to compile a model on INS anims?
    I make shit move avatar
    Mantra
    I make shit move
  • 8y
    ArmidiloX avatar
    ArmidiloX Offline
    Member Joined 9y
    1,492 points Ranked 3103rd
    Posted by ManTuna

    I'll use mine as an example.

    When i compiled my fiveseven i named the slide "slide" in the ref, but somehow in the other sequences it got named differently, so it didn't show up ingame.

    I was just saying to reimport the smd just to see if maybe the model got rotated somehow.

    btw, did you make custom animations for INS? or are you trying to compile a model on INS anims?


    INS animations.
    So are you saying I should name all the model parts the names of the bones they are linked to?
    3: avatar
    Mantra
    3:
  • 8y
    ManTuna avatar
    ManTuna avatar Offline
    Member Joined 10y
    50,118 points Ranked 75th
    23 medals 5 rare
    • 25 posts awarded Exemplary Feedback Medal icon
    • 50 posts awarded Exemplary Feedback Medal icon
    • 100 posts awarded Exemplary Feedback Medal icon
    • 6 years a member Medal icon
    • Reached 50 subscribers Medal icon
    • Reached 1,000 Points Medal icon
    Nah , lol.

    I was just saying, check the names of the parts you detached. See what the names are and make sure the match what the ref file is using.

    :P
    I make shit move avatar
    Mantra
    I make shit move
  • 8y
    ArmidiloX avatar
    ArmidiloX Offline
    Member Joined 9y
    1,492 points Ranked 3103rd
    Posted by ManTuna

    Nah , lol.

    I was just saying, check the names of the parts you detached. See what the names are and make sure the match what the ref file is using.

    :P


    What do you mean, "what the ref file is using."
    3: avatar
    Mantra
    3:
  • 8y
    ManTuna avatar
    ManTuna avatar Offline
    Member Joined 10y
    50,118 points Ranked 75th
    23 medals 5 rare
    • 25 posts awarded Exemplary Feedback Medal icon
    • 50 posts awarded Exemplary Feedback Medal icon
    • 100 posts awarded Exemplary Feedback Medal icon
    • 6 years a member Medal icon
    • Reached 50 subscribers Medal icon
    • Reached 1,000 Points Medal icon
    Like, for example.

    Go to your ref file and click your magazine, and see what it's named. Do the same to the other sequences. Click on the magazine and see if the names are the same.

    Do that for all the parts that you detached or moved, ect cause if one of them is named differently than what is in the ref, then it will be invisible.

    I don't know if this is even your problem, but it has happened to me before.
    I make shit move avatar
    Mantra
    I make shit move
  • 8y
    ArmidiloX avatar
    ArmidiloX Offline
    Member Joined 9y
    1,492 points Ranked 3103rd
    Posted by ManTuna

    Like, for example.

    Go to your ref file and click your magazine, and see what it's named. Do the same to the other sequences. Click on the magazine and see if the names are the same.

    Do that for all the parts that you detached or moved, ect cause if one of them is named differently than what is in the ref, then it will be invisible.

    I don't know if this is even your problem, but it has happened to me before.


    Named differently where?
    I looked in the ref again and the model made its own bone (instead of keeping the model) and that bone is placed where the original ins bone is.
    3: avatar
    Mantra
    3:

Share

Shareable Image:
Share banner
HTML embed code:
BB embed code:
Markdown embed code:

More embeddable images

Bookmark and Share

Submitter

ArmidiloX avatar
ArmidiloX Offline
Member Joined 9y
1,492 points Ranked 3103rd

ArmidiloX
Send a Private Message to the submitter

Category

Stats

Posts
9
Views
1,800
Date Added
8y